I dag vart eg inspirert av boka Asiatiske fristelser og lagde derfor Biff Chop Suey. En velkjent rett fra alle kinesiske restauranter.
Til 4 porsjoner trenger du:
- 450g mørbradstek i fine strimler
- 1 brokkolibunt, delt i små buketter
- 2ss vegetabilsk olje eller peanøttolje
- 1 løk, fint snittet
- 2 stilker stangselleri (kan sløyfest)
- 225g sukkererter, delt i to på langs
- 55g ferske eller hermetiserte bambusskudd. Skylt og juliennesnittet. (Hvis du bruker ferske skudd må de først kokes i 30 minutter)
- 8 vannkastanjer i tynne skiver
- 225g sopp i tynne skiver
- 1ss østerssaus
- 1ts salt
Til Marinaden trenger du
- 1ss Shaoxing-risvin
- ei klype kvit pepar
- ei klype salt
- 1ss lys soyasaus
- 1/2ts sesamolje
Og slik gjer du det:
Bland alle ingrediensane til marinaden i en bolle. La kjøttet ligge i marinaden i minst 20 minutter.
Forvell brokkolien i ei stor gryte med kokande batn i 30 sekunder. Ta brokkolibukettane opp av vatnet og set dei til side.
Varm en wok eller ei djup steikepanne. Ha i 1ss av oljen og varm den. Røresteik kjøttet til fargen endres. Ta opp kjøttet og set det til sides.
Varm resten av olje i en rein wok eller ei djup steikepanne og røresteik lauken i 1 minutt. Tilsett selleri og brokkolien. Fres i 2 minutt.
Tilset sukkererter, bambusskudd, kastanjer og sopp og fres i 1 minutt. Tilsett kjøttet. Krydre med østersausen og salt.
KOKKETIPS:
Dei fleste restauraner bruka maismjøl for å gjere sausen tjukkare. Dette er en oppskrift med frisk smak. Fuktigheta frå grønnsakene damper bort i woken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget