onsdag 1. oktober 2014

Biff Chop Suey

I dag vart eg inspirert av boka Asiatiske fristelser og lagde derfor Biff Chop Suey. En velkjent rett fra alle kinesiske restauranter. 

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 450g mørbradstek i fine strimler
  • 1 brokkolibunt, delt i små buketter
  • 2ss vegetabilsk olje eller peanøttolje
  • 1 løk, fint snittet
  • 2 stilker stangselleri (kan sløyfest)
  • 225g sukkererter, delt i to på langs
  • 55g ferske eller hermetiserte bambusskudd. Skylt og juliennesnittet. (Hvis du bruker ferske skudd må de først kokes i 30 minutter)
  • 8 vannkastanjer i tynne skiver
  • 225g sopp i tynne skiver
  • 1ss østerssaus
  • 1ts salt
Til Marinaden trenger du
  • 1ss Shaoxing-risvin
  • ei klype kvit pepar
  • ei klype salt 
  • 1ss lys soyasaus
  • 1/2ts sesamolje

 
Og slik gjer du det:
Bland alle ingrediensane til marinaden i en bolle. La kjøttet ligge i marinaden i minst 20 minutter. 
Forvell brokkolien i ei stor gryte med kokande batn i 30 sekunder. Ta brokkolibukettane opp av vatnet og set dei til side.

Varm en wok eller ei djup steikepanne. Ha i 1ss av oljen og varm den. Røresteik kjøttet til fargen endres. Ta opp kjøttet og set det til sides.
 
Varm resten av olje i en rein wok eller ei djup steikepanne og røresteik lauken i 1 minutt. Tilsett selleri og brokkolien. Fres i 2 minutt.
 Tilset sukkererter, bambusskudd, kastanjer og sopp og fres i 1 minutt. Tilsett kjøttet. Krydre med østersausen og salt.

KOKKETIPS:
Dei fleste restauraner bruka maismjøl for å gjere sausen tjukkare. Dette er en oppskrift med frisk smak. Fuktigheta frå grønnsakene damper bort i woken.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget