Kvepsebol er på en måte en glutenfri variant av cookies. Skikkelig søte og gode, akkurat som ei julekake skal være :-). For meg er dette en ganske ny kakesort. Trur 2011 var første gang eg lagde den. Den falt derimot i så god smak her i huset at den nok blir en fast gjest blandt dei sju slag.
Dette treng du:
3 eggekviter
200g sukker
200g sjokolade
200g mandlar
2ts vaniljesukker
Slik gjer du det:-)
Pisk eggekvitane stive. Tilset sukker og vaniljesukker litt etter litt og fortsett å piske til du får en tjukk og glatt marengs.
Tilsett så grovhakka mandlar og sjokolade. Vend dette raskt inn i røra med en slikkepott.
Sett små toppar på bakepapirkledd plate ved hjelp av to teskjeer.
Steikast midt i ovnen på 180°C i omtrent 10 minutt.
La kolne og ha i boks. Legg gjerne papir mellom laga i boksen da kakene er veldig skjøre og kan fort gå i stykker.
TIPS: Lag dobbel porsjon med en gang. Disse kakene går unna!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget