torsdag 18. oktober 2012

Kvitlaukspotetmos

Ein god kvitlaukspotetmos passer til mykje forskjellig. Du kan bruke den som tilbehør til kylling, skinkesteik, biff.... Her er det berre å prøve seg fram :)

Dette treng du til 4 personer:
1,5kg poteter
2dl mjølk
6 fedd med kvitlauk.
1-2ss Kesam

Slik gjer du det:-)

Skjær 2 kvitlauksfedd i tynne skiver. Varm opp 1 ss olje i ei liten panne over svak varme. Ha i dei skivede kvitlauksfedda og sauter til dei er mjuke, ca. 10 minutter. Sett tilside.
Kok potetene og dei resterende 4 hvitløksfeddene i en stor kjele med kokende og saltet vatn til potetene er møre. Hell av vatnet. Ha dei kokte potetene og kvitlauken, den sauterte kvitlauken i den samme kjelen. Mos til du får ei mjuk stappe, tilsett kesam til du får en kremete konsistens. Smak til med salt og pepar. Ha i en serveringsbolle eller fat. Strø over med den finhakkede persillen og server.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget