Ein god kvitlaukspotetmos passer til mykje forskjellig. Du kan bruke den som tilbehør til kylling, skinkesteik, biff.... Her er det berre å prøve seg fram :)
Dette treng du til 4 personer:
1,5kg poteter
2dl mjølk
6 fedd med kvitlauk.
1-2ss Kesam
Slik gjer du det:-)
Skjær 2 kvitlauksfedd i tynne skiver. Varm opp 1 ss olje i ei liten panne
over svak varme. Ha i dei skivede kvitlauksfedda og sauter til dei er mjuke, ca. 10 minutter. Sett tilside.
Kok potetene og dei resterende 4
hvitløksfeddene i en stor kjele med kokende og saltet vatn til potetene
er møre. Hell av vatnet. Ha dei kokte
potetene og kvitlauken, den sauterte kvitlauken i den samme kjelen. Mos til du får ei mjuk stappe, tilsett kesam til du får en kremete konsistens. Smak til med salt og
pepar. Ha i en serveringsbolle eller fat. Strø over med den finhakkede
persillen og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget