Denne veka har eg og mi firbente venninde Tinka hatt husmorferie på hytta. Det har derfor ikkje blitt rare matlaginga og dermed også lite blogging.
No ryktast det derimot at husfrua her bursdag ein av dagane så då må det bakast litt. Det blir gjort provisorisk og uten flotte pynta kaker men dei smaker akkurat like godt fordiom :-) Det blir heller ikkje noko særlig med bilder då kamera mitt er igjen heime :(
Du treng:
Til botnen:
2pk Oreokjeks
75g Smør
Til fyll:
1pk Philadelphia Naturell, evt 200g tilsvarande ost
3dl Piska kremfløyte
2dl Melis
1ts Vaniljesukker
Til sjokolademousse:
100g Mørk sjokolade
2ss Melis
1/4dl sterk kaffi
2 eggeplommer
2dl Kremfløyte
Sånn gjer du det:-)
Enten i foodprosessor eller ved å ta dei i ein pose og delje laus på dei med ei kjevle, hammer aller noko anna du måtte ha for handa.
Smøret smeltes og blandes sammen med kjeksa. Ha massen i en 24cm kakeform.
Kremfløyten til fyllet må være piska. Ha i melis, vaniljesukker og philadelphia osten. Rør til du har fått en tjukk, glatt og kremete konsistens.
Ha fyllet over kjeksmassen i kakeforma.
For å lage sjokolademousse bryt du sjokoladen i biter og smelter den i en bolle over vannbad.
Ta skåla av varmen når sjokoladen er glatt og blank. Bland i melis, kaffi og eggeplommer. Pisk kraftig til du får en glatt og fin krem.
Sett til siden og avkjøl.
Pisk kremfløyte. Når sjokoladekremen er avkjølt vender du inn den piska kremfløyten.
Ha moussen over osteblandingen.
La stå kaldt til det stivner.
Pynt kaka med knuste oreokjeks, sjokoladehjerter, mokkabønner eller noko anna godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget