onsdag 19. september 2012

Hotte kjøttboller med ris

I dag blir det også en rett som eg har henta fra www.vektklubben.no . Syns dei har mange gode, sunne og enkle middagsretter der. Eg har då modifisert den litt til min gane.
Kjøttboller har vi brukt ein del her i huset men det er sjeldent dei har vore så hotte eller med spaghettisaus. Lat oss prøve :)
Dette treng du til 4 porsjoner:
  • 400 gram Karbonadedeig
  • 2 ts Rapsolje
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepar
  • 1 stk Lauk
  • 0,5 ts Muskat
  • 1 ts Ingefær
  • 1 ts Potetmjøl
  • 1,5 dl Vatn
  • 4 dl Spagettisaus fra glass
 Slik gjer du det :-)

Rør saltet godt inn i karbonadedeigen til den blir seig.
2. Finhakk løk og rør inn i deigen med krydder og potetmel. 
3. Spe med litt væske om gangen. Rør godt mellom hver speing.
4. Form farsen til små, runde kaker. Dryss over grovknust pepper og stek ved svak varme. 
Serveres med en enkel spagettisaus, gjerne fra glass, og kokt ris, samt en salat. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget