Eg er veldig glad i viltkjøt og kjøper det nesten alltid på restaurant dersom det er mulig å få tak i.
Nå er det derimot på tide å bli voksen å prøve å lage dette sjølv.
Eg begynner i det små med Reinsdyrsteik.
Dette treng du til 2 personer :)
1kg reinsdyrstek
1 ½ ts salt
1 ½ ts pepper
4 dl vann
Sånn tilbereder du steika :)
Gni inn steika med krydder. Stikk inn eit steiketermometer mot kjerna av kjøttet.
Legg steika i ei langpanne, tilsett vatnet og sett panna inn i steikeovnen på 125 grader. Steiketiden er ca. 2 timer, avhengig av tjukkelse på steika.
Når steiketermometeret viser ca. 70 grader har steika ei rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steika kvile medan du lager sausen, minst 15 minutter.
Server f.eks med Fløtegratinerte poteter, sprøstekte knasende grønnsaker og ein god saus :)
Viltsaus:
ca. 4 dl kraft eller sjy
1ss brun maizenna
ca. 1 dl Matfløte
2-4 skiver brunost
1 ss rørt tyttebær
½ ts salt
grovmalt pepper
Legg steika i ei langpanne, tilsett vatnet og sett panna inn i steikeovnen på 125 grader. Steiketiden er ca. 2 timer, avhengig av tjukkelse på steika.
Når steiketermometeret viser ca. 70 grader har steika ei rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steika kvile medan du lager sausen, minst 15 minutter.
Server f.eks med Fløtegratinerte poteter, sprøstekte knasende grønnsaker og ein god saus :)
Viltsaus:
ca. 4 dl kraft eller sjy
1ss brun maizenna
ca. 1 dl Matfløte
2-4 skiver brunost
1 ss rørt tyttebær
½ ts salt
grovmalt pepper
Mmm, dette såg godt ut:o) Håpar pizzaen smakte!! Såg i profilen din at du er sunnfjordjente som er busett på sunnmøre...litt artig...eg er sunnmørsjente busett i sunnfjord:o)
SvarSlett