søndag 15. januar 2012

Reinsdyrsteik med Godt følge

 
Eg er veldig glad i viltkjøt og kjøper det nesten alltid på restaurant dersom det er mulig å få tak i.
Nå er det derimot på tide å bli voksen å prøve å lage dette sjølv.
Eg begynner i det små med Reinsdyrsteik.

Dette treng du til 2 personer :)
1kg reinsdyrstek
1 ½ ts salt
1 ½ ts pepper
4 dl vann

Sånn tilbereder du steika :)

Gni inn steika med krydder. Stikk inn eit steiketermometer mot kjerna av kjøttet.


Legg steika i ei langpanne, tilsett vatnet og sett panna inn i steikeovnen på 125 grader. Steiketiden er ca. 2 timer, avhengig av tjukkelse på steika.

Når steiketermometeret viser ca. 70 grader har steika ei rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steika kvile medan du lager sausen, minst 15 minutter.
 

Server f.eks med Fløtegratinerte poteter, sprøstekte knasende grønnsaker og ein god saus :)

 

Viltsaus:
 ca. 4 dl kraft eller sjy
1ss brun maizenna
ca. 1 dl Matfløte
2-4 skiver brunost
1 ss rørt tyttebær
½ ts salt
grovmalt pepper

Fremgangsmåte:

Ha sjyen saman med fløyten i ei kjele, kok opp.
Ha i mazenna og la det tjukne. 

Tilsett bruntost og tyttebær og smak til med salt og pepper.





















1 kommentar:

  1. Mmm, dette såg godt ut:o) Håpar pizzaen smakte!! Såg i profilen din at du er sunnfjordjente som er busett på sunnmøre...litt artig...eg er sunnmørsjente busett i sunnfjord:o)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget