Dette treng du:
500 g sukker
75 g glukose
250 g meierismør
2 dl fløyte
1 vaniljestang
8 kardemommekapsler eller 1/2 ts malt kardemomme
Slik gjer du:-)
Smelt sukker og glukose i ei mellomstor panne med høge kanter.Kok sukkeret til en gylden karamell over middels varme.
Ikkje rør i blandinga!
Det er viktig at sukkeret er skikkelig smeltet, uten sukkerkorn eller sukkerklumper.
Pass på heile tida slik at karamellen ikkje blir for mørk eller i verste fall blir brent.
Kok opp fløute, smør, frøa frå vaniljestanga og kardemomme.
Sil den varme fløyteblandinga over karamellen, vær forsiktig, dette er varmt.
Rør godt om med ei tresleiv.
La karamellmassen koke videre til ca. 120 grader. Bruk eit sukkertermometer. Du kan også dryppe litt karamellmasse over i iskaldt vann for å sjekke konsistensen. Du skal då kunne rulle karamellen til en ball.
Hell karamellmassa over i ei lita form kledd med bakepapir. Avkjøl og skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne kvar bit inn i litt cellofanpapir.
Bildet er henta frå: Sweetshop |
Det så veldig godt ut! :O)
SvarSlett