onsdag 25. januar 2012

Heimelaga potetstappe

Ei god heimelaga potetstappe passer til det meste. Slik lager eg min

Dette treng du til 4 personer:
1,5kg poteter
2dl mjølk
3ss smør

Slik gjer du det:-)
Skrell potetene og del i fire. Ha potetene i ei panne og hell på vatn til det dekker potetene. Kok potetene møre. Hell av kokevatnet og mos potetene med en stappar eller bruk ein stavmikser. Rør inn smør i den varme potetmassa. Spe med mjølk til potetstappen får ønska konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.

Forslag til smakstilsetningar:

1 lite selleri, skrelles og kokes sammen med potetene. Smaker godt til for eksempel lammestek. 

Persillerot, skrelles og kokes sammen med potetene. Gir ekstra god smak.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget