Eg driv og prøver meg på litt asiatisk mat for tida. Er veldig glad i kinesisk mat men har vært litt skeptisk til å lage dette sjølv. No har eg kjøpt meg ei kokebok som heiter Asiatiske fristelser og der er det mykje spanande. I tillegg til alt det gode ein kan finne på nettet.
I dag vart det en safe klassiker men denne gangen med heimelaga sursøt saus i stadenfor Uncle Ben sin :)
Dette treng du til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfast)
- 1 ts finhakket rød chili (kan sløyfast)
- 1boks vannkastanjer
- 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
- 6 ss sukker
- 6 ss soyasaus
- 4 ss eddik, 7 %
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl hønsebuljong (utblandet)
- 2 ss maizenna
Slik gjer du det :-)
Skjær kyllingfilet i tynne strimler og paprika i biter.
Varm olje i ei wokpanne. Start med å steike kyllingkjøttet og brun det raskt ved høg temperatur.
Varm olje i ei wokpanne. Start med å steike kyllingkjøttet og brun det raskt ved høg temperatur.
Dryss salt og
pepar over.
Ha i paprikabiter, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør.
Ha i paprikabiter, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør.
eddik,
tomatpure og hønsebuljong. Varm raskt opp og jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt
vann. Kok opp før servering.
Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler.
Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget