tirsdag 30. oktober 2012

Wok med kylling og sursøt saus

Eg driv og prøver meg på litt asiatisk mat for tida. Er veldig glad i kinesisk mat men har vært litt skeptisk til å lage dette sjølv. No har eg kjøpt meg ei kokebok som heiter Asiatiske fristelser og der er det mykje spanande. I tillegg til alt det gode ein kan finne på nettet.
I dag vart det en safe klassiker men denne gangen med heimelaga sursøt saus i stadenfor Uncle Ben sin :)

Dette treng du til 4 porsjoner:

  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 ts finhakket frisk ingefær (kan sløyfast)
  • 1 ts finhakket rød chili (kan sløyfast)
  • 1boks vannkastanjer
  • 1 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks) 
  • 6 ss sukker
  • 6 ss soyasaus
  • 4 ss eddik, 7 %
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss maizenna
 Slik gjer du det :-)

 Skjær kyllingfilet i tynne strimler og paprika i biter.

Varm olje i ei wokpanne. Start med å steike kyllingkjøttet og brun det raskt ved høg temperatur.
 
 Dryss salt og pepar over.

Ha i paprikabiter, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør. 
Legg i vannkastanjer og ananasbiter til slutt.

Tilsett ananassaft, sukker, soyasaus,
 
 eddik,
 
 tomatpure og hønsebuljong. Varm raskt opp og jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.

Server wokretten med kokt ris eller kokte nudler.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget