Fårikål, Norges nasjonalrett. Eg syns det er veldig godt med fårikål og aller best er den dagen derpå.
Mange vil nok kanskje synes at det er litt vel mykje lukt i huset etter å ha kokt fårikål. Det er det jo også men man må bare tenke på kor godt det smaker. Dessuten er det så utrulig lett å lage eit slikt festmåltid.
Dette treng du til 4 porsjoner:
- 600 gram Lam, fårikålkjøtt
- 900 gram Kål
- 0 ss Pepper
- 0 ts Salt
- Vatn
- 1 ss Kveitemjøl
Sånn gjer du det :-)
Legg kjøt og kål (i store stykker) lagvis i panna
start med å
legge dei største kjøttstykkene i botnen av panna med fettsida ned.
Strø salt og hel pepper mellom laga.
Strø kveitemjøl i mellom de to siste laga.
Hell kokande vatn over, til det akkurat dekker stykkene.
La det småkoke i 1-2 timer, til kjøttet er mørt. Unngå å røre.
Serveres med kokte poteter.
Eg var så svolten i dag at eg rett og slett gløymde å ta bilde av det ferdige resultatet, som forresten smakte fortreffelig. Har derfor lånt eit bilde av www.matprat.no |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget