onsdag 3. oktober 2012

Fårikål

Fårikål, Norges nasjonalrett. Eg syns det er veldig godt med fårikål og aller best er den dagen derpå.
Mange vil nok kanskje synes at det er litt vel mykje lukt i huset etter å ha kokt fårikål. Det er det jo også men man må bare tenke på kor godt det smaker. Dessuten er det så utrulig lett å lage eit slikt festmåltid.

Dette treng du til 4 porsjoner:
  • 600 gram Lam, fårikålkjøtt
  • 900 gram Kål
  • 0 ss Pepper
  • 0 ts Salt
  • Vatn
  • 1 ss Kveitemjøl
Sånn gjer du det :-)

Legg kjøt og kål (i store stykker) lagvis i panna
 
start med å legge dei største kjøttstykkene i botnen av panna med fettsida ned.
Strø salt og hel pepper mellom laga.
Strø kveitemjøl i mellom de to siste laga.
Hell kokande vatn over, til det akkurat dekker stykkene.
La det småkoke i 1-2 timer, til kjøttet er mørt. Unngå å røre. 

Serveres med kokte poteter. 

Tips: Kok fårikålen dagen før du skal spise den, og sett den kaldt. Før du varmer den opp igjen, fjerner du det stivnede fettlaget som har lagt seg på toppen. Fårikålen smaker like godt, men er magrere og sunnere. 



Eg var så svolten i dag at eg rett og slett gløymde å ta bilde av det ferdige resultatet, som forresten smakte fortreffelig. Har derfor lånt eit bilde av www.matprat.no






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget