mandag 9. januar 2012

Klassisk Bolognese

Denne Bolognesen bruker lang tid på komfyren. Eg lager den i store porsjoner og fryser ned. Den kan og holde seg i kjøleskap i ett par dager. Det tar like lang tid å lage en porsjon som fleire porsjoner så gjer det enkelt og lag fleire middager i slengen :-)




Dette treng du:
4-6ss Olivenolje
3 gulrøtter som er fint hakka

1 finhakka chili u/frø
2 hakka lauk
4 fedd kvitlauk
1dl Italiensk panchetta eller Bacon i terninger
1/2ts muskat
3dl buljong ( eg bruker kyllingbuljong )
1kg Karbonadedeig
4ss Tomatpuré.
2ts provencekrydder
4 bokser grovhakka tomater
salt og pepper.




Sånn gjer du det:
Ha oljen i ei steikepanne og steik grønnsakene blanke i ca 5 min.
Hell dei over i ei romslig kasserolle.
La steikepanna bli veldig varm og steik karbonadedeig og bacon
i to omganger slik at det blir brunt og fint.
Ha det i kasserolla sammen med grønnsakene.
Tilsett krydder tomatpuré,buljong og tomater.
Kok på svak varme i minst 1 1/2 time. 
Server med spaghetti og fersk parmesan.
Og gjerne saman med deilig Foccacia-Brød




1 kommentar:

  1. Skal prøve dette i kveldens omstendigheter å satser på at dette blir bankers =)
    Respons kommer senere!

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget