Du treng:
50 g gjær
7 dl lunka vatn
3+1ss olivenolje
1 ts grovt havsalt
ca 14dl kveitemjøl
1/2ts sukker
Til topping:
2 ss olivenolje
2 ts grovt havsalt
3 ts frisk hakket rosmarin evt 1 1/2 ts tørket
Sånn gjer du :)
Rør ut gjæra i lunkent vatn. Tilsett 3ss olje, salt og sukker.Elt inn mjøl. Deigen skal no ha en "Tjukk grautaktig konsistens".
Tilsett den siste skeia med olje heilt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
Dekk bollen med plast og sett til heving i ca 30 minutt.
Hell over i bakepapirkledd lita langpanne.
Klapp deigen til den dekke formen.
Etterhev i ca 20 minutt.
Lag groper i deiga, hell over olje, grovsalt og rosmarin.
Steik nederst i ovnen på 200°C i 35-45 min.
Tips:
Legg gjerne på soltørkede tomater, fetaost eller annet fyll du vil ha.
Passer utmerket til supper, salater og gryter.
Bildet er lånt fra Dinmat.no |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget