tirsdag 31. januar 2012

Heimelaga Ertestuing

Ertestuing høyrer med til dei tradisjonsrike norske rettane kjøtkaker og sosekjøt. Her på Sunnmøre er det også ein del som bruker dette attåt pinnekjøttet på julafta. Det gjer ikkje eg men det må allikavel lagast siden andre i familien likar det :-)

Dette treng du til 4 porsjoner:
3dl Tørka grønne erter
1ts salt
2ts sukker
1ss smør
Bildet er lånt av fotosearch.com


Sånn gjer du det:
Legg ertene i vatn natta over.
Hell av vatnet og ha ertene over i ei kasserolle. Tilsett vatn til det dekker ertene
og og kok til dei er møre. Dette tar ca 1 time.
Mos ertene godt og smak til med salt, sukker og pepper.
Vend inn smør til slutt.
Ailin's heimelaga ertestuing


1 kommentar:

  1. Hej! Jag är en norska som bor i Sverige sen jag var barn - detta är ett av mina starkaste barndomsmatminnen.Jag har letat länge efter ett recept som smakar "rätt" - stort tack! Nu kan jag äta torsk & köttkaker på det gamla goda sättet. Det är mer än 30 år sen sist..... Hälsningar Heidi

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget