Trifle er igjen en ganske tradisjonsbundet Britisk dessert. Vanligvis er
den servert med frukt, gele, vaniljekrem og vanlig krem. Eg har laget
min egen versjon med en Plommekompott i bunnen.
Til Plommekompotten treng du:
- 30 stk små plommer
- 100 g sukker
- 1 ss Cointreu eller grand marnier
- 2 ss potetmel
- 4 ss kaldt vann
- 1ts kanel
Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøtet i biter. |
Ha plommene i ei panne, hell kanel og sukker |
sammen me d Cointreu og kok opp. |
Småkok vidare i 10 minutt til plommene er møre.
Rør ut potetmelet i vatnet og hell det forsiktig i plommene under omrøring. Plommekompotten må ikkje koke etter at jevninga er hatt i. |
Lag vaniljesaus fra pakke men med halvparten av mjølka.
Visp 2dl kremfløyte.
Anrett ved å legge en god porsjon kompott nederst, 2ss vaniljesaus over og 2ss krem på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget