onsdag 29. august 2012

Plomme-Trifle

Trifle er igjen en ganske tradisjonsbundet Britisk dessert. Vanligvis er den servert med frukt, gele, vaniljekrem og vanlig krem. Eg har laget min egen versjon med en Plommekompott i bunnen.

Til Plommekompotten treng du:
  • 30 stk små plommer
  • 100 g sukker
  • 1 ss Cointreu eller grand marnier
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss kaldt vann 
  • 1ts kanel  
Del plommene, fjern steinen og del fruktkjøtet i biter.
Ha plommene i ei panne, hell kanel og sukker
sammen me d Cointreu og kok opp.

 
 Småkok vidare i 10 minutt til plommene er møre.

Rør ut potetmelet i vatnet og hell det forsiktig i plommene under omrøring. Plommekompotten må ikkje koke etter at jevninga er hatt i.


Lag vaniljesaus fra pakke men med halvparten av mjølka.

Visp 2dl kremfløyte.

Anrett ved å legge en god porsjon kompott nederst, 2ss vaniljesaus over og 2ss krem på toppen.  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget