Eg merker det i kvar del av kroppen min. Det nærmar seg haust. Stiv og støl av rå kveldskulde men framleis har vi sol og gode dagar. Man skal kose seg om hausten. I mørket skal man nyte ein kopp te og eitt lite kakestykke. Gjerne ett kakestykke som er metta av frukt. Vanligvis er det eplekaker eg pleier å lage men i helga var eg på Stårheim og kjøpte fem kilo plommer. Då tenkte eg at eg skulle no prøve å lage ei god plommekake. Etter prøving og feiling så vart det til denne oppskrifta.
God fornøyelse!
Til kaka treng du:
160 g smør
145 g sukker
3 egg
1 dl mjølk
240 g kveitemjøl
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
ca. 450 g plommer
2-3 ss perlesukker
Sånn gjer du det :-)
Pisk smør og sukker lyst og luftig. |
Rør inn ett og ett egg.
|
Hell røra i ei smurt form, ca. 24 cm i diameter. |
Del plommene og ta ut steinene. Dekk formen med halve plommer og fordel dem i formen. Dryss over perlesukker. Steik kaka på nederste rille i steikeovnen ved 175 °C i 50-60 minutter. |
Kaka
slepp kanten av formen når den er ferdig. Avkjøl kaka i formen eller
server den lun med pisket kremfløte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget