torsdag 30. august 2012

Erte- og byggrynssuppe

Ertesuppe eller ertresuppe, som det også vart kalt, var mykje brukt under høsting og tresking. Alle grønnsaker som var tilgjengelig, blei som regel brukt, samt det kjøtet eller flesket som kunne brukes. Kjøtet og flesket var som regel røykt, tørka eller salta. Det vart som regel servert flatbrød til og alltid kokte poteter. Flatbrødet vart som regel duppa i krafta på suppa under måltidet.





Dette treng du til 4 porsjoner:

125g heile byggryn
250g gule erter
1kg kjøtt eller flesk
2 skiver kålrabi
3 stk. gulrot
2ss hakka lauk
4 stk. poteter
salt og pepper


Legg erter og byggryn i vann natten over. Vann ut kjøttet noen timer hvis det er salt. Kok erter og byggryn i ca 3,5 liter vann saman med kjøtet. Dette må koke til kjøtet er mørt. Ta så i grønnsakene. Potetene taes til slutt, og pass på at dei ikkje blir for mye kokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget