mandag 3. september 2012

Matbloggens Eple- og Plommekake



Denne kaka vart til som ett eksperiment. God vart a' lell :-)



Dette treng du:
260g smør
260g kveitemjøl
100g melis
2pk vaniljesaus til koking
5dl mjølk
  2 epler
400g plommer uten stein
sukker og kanel
Sånn gjer du det:-)
Lag vaniljesaus med halvparten så mykje mjøk som anvist på pakken.
Rør smør og melis kvitt. Tilsett kveitemjøl.
Dette skal bli ei mjuk men fast deig.




Legg halvparten av paideigen i botnen på ei smurt 18cm form ha også deig på sidene av forma.
Legg eplebåter, plommer,  sukker og kanel lagvis
Fyll på med vaniljesaus

Bruk resten av deigen til å lage ett lokk


Steikast på 180°C til gylden. Ca 35-40 minutter.
Server med nypiska krem eller evt vaniljeis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget