Mesteparten av fridager på sommeren blir brukt på campingvogna som står på fast plass i Hornindal, Sogn og Fjordane. Der slapper vi av, har late dager og det blir relativt lite matlaging. Mykje grilling og til tider blir det veldig lettvindt. I helga slo eg til med grillspyd og det vart en suksess hos min bedre halvdel.
Først la eg ca 400g ytrefilet av svin i en marinade som bestod av:
4 ss finhakka frisk rosmarin
3 båter finhakka kvitlauk
2 finhakka sjalottlauk
2 finhakka sjalottlauk
1 ss finhakka sitronskall
3/4 dl sitronsaft
3/4 dl olivenolje
3/4 dl Dijonsennep
3/4 dl soyasaus
2 ss chilisaus
3/4 dl sitronsaft
3/4 dl olivenolje
3/4 dl Dijonsennep
3/4 dl soyasaus
2 ss chilisaus
I marinaden fikk kjøttet ligge og godgjøre seg over natta.
Kappa kjøttet i like store biter og hadde det på grillspyd saman med raudlauk og paprika.
La dette på grillen og lot det ligge først på sterk varme til kjøttet fikk farge. La det så over på indirekte varme og lot det steike til kjøttet var gjennomsteikt.
Som tilbehør lagde eg ein salat som bestod av:
Isbergsalat
Mais
Ananas
I tillegg tok eg 400g perletomater som eg la i folie saman med salt, pepper og olivenolje. Pakka dette godt inn og hadde det liggende på grillen til saften begynte å piple av tomatene.
Alt dette vart servert saman med litt kokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget