I det siste har det gått mykje reklame for den nye gradiosaen Nachos Pizza.
Dette fant eg ut at eg måtte lage sjølv fra botnen av. Så i dag blei dette prøvd.
Dette treng du til ein god, tjukk pizzabunn:
3dl lunka vatn
1ts salt
0,5 pakke tørrgjær
7dl kveitemjøl
3ss olje
Slik lagar du deigen:-)
Elt sammen alt bortsett fra oljen. Lag til ei glatt og smidig deig.
Tilsett så oljen og kna godt.
Settes til heving på lunt sted i ca 1 time.
Dette treng du til pizzasausen:
1 boks hermetiserte, grovhakkede tomater
3ts Tomatpure
1ss Olivenolje
3 fedd kvitlauk
1 vanlig gul lauk
salt og pepper
0,5ts oregano
1ts paprikapulver
Slik lagar du pizzasausen:-)
Ha oljen i en kjele. Varm godt og tilsett lauk og kvitlauk. Fres til løken er blank og mjuk.
Tilsett tomater og tomatpure. La det koke i ca 15 minutt.
Tilsett kryddera og smak til med salt og pepper.
Pizzafyll:
400g karbonadedeig |
0,5boks mais og 1 raudlauk |
2-3 tomatar |
Nachos eller tortillas chip etter smak |
Toppes med ca 300g revet ost |
Steik på 200°C i ca 25-30 minutt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget