Kompott laga av tørka frukt var ein forholdsvis vanleg søndagsdessert heime hos oss når eg var småjente.
Eg syns det er på tide at den blir løfta frem igjen for det er jo berre heilt fantastisk godt.
Dette treng du til 4 porsjoner:
150g svisker
150 tørka aprikos
5dl vatn
2ss sukker
2ss melis
1 1/2ss potetmjøl
Sånn gjer du det :-)
Kok opp vatn og sukker. Ha sviskene i sukkervatnet og kok til
frukta er mør.
Rør potetmjølet ut i litt kaldt vatn og ha dette i kasserolla.
Gje det heile ett raskt oppkok og ta kasserolla av plata.
Avkjøl litt før du servera. Dersom du drysser litt sukker på toppen så slepp
Server med melk og fløyte eller vaniljesaus.
Løv ju.
SvarSlettDenne oppskrifta skal eg prøve, tru meg, det ser iallefall ut som den fruktkompotten Besta på Kalvåg laga. Forhåpentlegvis så er den like god og. :)
Eg syns iallefall den er kjempegod :)
SvarSlettMelis kan du evt bytte ut med to ekstra skeier med sukker :)