torsdag 2. februar 2012

Barndommens fruktkompott

Kompott laga av tørka frukt var ein forholdsvis vanleg søndagsdessert heime hos oss når eg var småjente.
Eg syns det er på tide at den blir løfta frem igjen for det er jo berre heilt fantastisk godt.

Dette treng du til 4 porsjoner:
150g svisker
150 tørka aprikos
5dl vatn
2ss sukker
2ss melis
1 1/2ss potetmjøl

Sånn gjer du det :-)
Kok opp vatn og sukker. Ha sviskene i sukkervatnet og kok til
frukta er mør. 
Rør potetmjølet ut i litt kaldt vatn og ha dette i kasserolla. 
Gje det heile ett raskt oppkok og ta kasserolla av plata. 
Avkjøl litt før du servera. Dersom du drysser litt sukker på toppen så slepp
du at det danner seg snerk.

Server med melk og fløyte eller vaniljesaus.

2 kommentarer:

  1. Løv ju.
    Denne oppskrifta skal eg prøve, tru meg, det ser iallefall ut som den fruktkompotten Besta på Kalvåg laga. Forhåpentlegvis så er den like god og. :)

    SvarSlett
  2. Eg syns iallefall den er kjempegod :)
    Melis kan du evt bytte ut med to ekstra skeier med sukker :)

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget