torsdag 5. januar 2012

Scones

Når man skal ha suppe til middag er det godt med litt ferskt bakverk attåt. I dag falt valget på scones.
Scones er et bakepulverbrød som bør etast dagsferskt. Det er godt til te eller som brytebrød til supper og salater.

Ingredienser:
8-9dl kveitemjøl
1ts salt
5ts bakepulver
100g margarin
4dl melk.
Ovnstemperatur på 250 grader C.

Slik gjer du det:
 1) Bland alt det tørre i bakebollen. Smuldre så i margarinet.


2) Tilsett melka. Arbeid raskt sammen til ei deig. Del deiga i 4. Klapp kvar del ut til ei rund ganske tjukk leiv, ca 15cm i diameter. Gjerne direkte på smurt bakeplate eller bruk bakepapir
3) Bruk kniv eller kakespore og riss kvar leiv i 4, men uten at snittet går helt gjennom deigen. Prikk leivene.
Steiking
Steik sconsene midt i ovnen ved 250 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl brødene på rist men uten klede. Bryt sconsene fra kvarandre når dei er avkjølt.

Holdbarhet:
Bør etast dagsferske. Holder seg maks 1 dag i brødboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget