onsdag 4. januar 2012

Purre- og Potetsuppe

Sidan det er så kaldt ut så passer det godt med ei god suppe å varme seg på.
I boka Bare 4 ting av Linda Doeser så fann eg følgande oppskrift:

50g smør
4 purrer, renset og hakket
350g poteter, i terninger
8 1/2 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
 1dl fløte eller creme fraiche
salt
pepper
Extra virgin oliven olje ) kan sløyfast.

Slik gjer man:
1) Smelt halvparten av smøret i eit kokekar over svak varme. Ha i den hakkede purren og steik deretter i 5 minutter til den er mjuk. Rør om av og til.
2) Ha potetterningane i kokekaret og steik vidare  i3 minutt. Rør om av og til.

 Auk til middels varme, hell buljongen i og kok opp. Slå ned varmen, legg på lokk og la det småkoke i 35-40 minutt eller til purren og potetene er møre.


 3) Ta kokekaret av varmen og rør inn resten av smøret - i små biter om gangen. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett også fløyten og rør godt.
 Eg valgte å bruke stavmikser på suppen for å få en jevn, god konsistens.

Press suppen gjennom en finmasket sil dersom du ønsker en glatt konsistens.



 Server med en gang, eventuelt dryppet med litt olivenolje

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget