Dette er ein "luxus" utgave av kjeksen og den smaker rett og slett nydelig.
Oppskrifta er henta fra Nigella Lawson
Dette treng du:
225 g. kveitemjøl
75 g. sukker
375 g. usaltet smør
1bx kondisert søt mjølk ( er å få kjøpt i innvandrerbutikker )
4 ss sirup
325 g. ren sjokolade
Sånn gjer du :)
Forvarm ovnen til 170°C. Finn fram ei lita langpanne som du smører godt.
Ha mjøl og sukker i en bolle og kna inn 175g smør. Deigen skal så klumpe seg sammen til ein ball.
Trykk blandinga ned i formen og glatt den ut. Prikk den med ein gaffel og steik fem minutt.
Senk så varmen til 150°C og steik i ytterligere 30-40 minutt, til den får en bleik, gylden farge og ikkje er deigete lenger. La den avkjøle i formen.
Smelt det resterende smøret i en stor mikrobølgeovnsikker bolle. Tilsett kondesert melk og sirup.
Visp blandingen godt til alt smøret er innarbeidet. Varm i mikrobølgeovn i 6-7 minutt til det koker. Pass på å rør grundig kvart minutt. Den er klar når den er tjukk og har fått ein lys, gylden brunfarge.
Hell blandinga over kjeksen og la den avkjøle og sette seg.
Smelt sjokoladen ( velg sjølv om du gjør dette i vannbad eller i mikrobølgeovn)
Når det er stivnet og kaldt kan du skjære i biter. Denne oppskrifta gir ca 24 biter.
Bildet er lånt fra http://butterygoodness.wordpress.com |
Denne skal eg prøve så snart eg har samvittighet til det!!!:)
SvarSlettLikar ikkje heilt å laga til ting som karamell i mikrobølgeovn. Er det mogeleg å laga den i ei panne på konfyr i staden?
SvarSlettHei Hege.
SvarSlettJoda det går fint å lage denne på komfyr. Pass da på at du rører hele tiden i karamellen frem til den koker. Brukt karamelltesten med å ta litt karamell på en skje dypp den i vann og karamellen skal da kunne rullest av uten proble.