fredag 6. januar 2012

Biffgryte med øl, servert med colcannon

Dette er mitt innslag til http://www.matbloggsentralen.com sin utfording denne veka.

Det er ein irsk rett med irsk tilbehør og smaker rett og slett fortreffelig.
Har ikkje laga denne retten etter eg begynte med blogging men eg ser at den skal snart i gryta :-)

(potetbildet er lånt fra www.wikipedia.com)

Ingredienser til Stewen:
    
1 ss vegetabilsk olje
   1,5 kg
mørbrad av okse, ta vekk fettet og kutt i terninger
    
2 ss hvetemel
   
1 grovhakket løk
   
2 grovhakkede gulrøtter
    
1flaske mørkt øl ( gjerne kilkenny)
    
2 laurbærblad
    
1 ts tørket timian
    
1 ts salt
    
1 / 2 ts malt svart pepper
    
2 fedd hvitløk, finhakket
    
2 ss Worcestershire saus
 
 Ingredienser til Colcannon

    
3 skiver bacon
    1kg poteter, skrelt og skåret i biter

   350g
hodekål, skåret i tynne skiver
   
1dl lunken melk
    
2 ss smør
    
1 / 2 ts salt
    
1 / 4 ts malt svart pepper
    
2 ss hakket frisk persille 


Slik gjer du :-)
 
Forvarm ovnen ti
l 165 °C
 
Varm den vegetabilske oljen i en stor jerngryte over middels høy varme , og brun kjøttet i to partier, pass på at kjøttet blir brunet på alle sider. Ha alt det brunede kjøttet over i gryta,  dryss med mel, og rør lett å belegge kjøttet med melet. Rør i løk, gulrøtter, mørkt øl, laurbærblad, timian, 1 ts salt, 1 / 2 ts pepper, hvitløk og Worcestershire saus. Kok opp blandingen og dekk med lokk.Plasser gryta  inn i den forvarmede steikovnen, og stek i 45 minutter, ta av lokket, rør i gryten, og fortsett steikinga til kjøttet er svært mørt og væsken er redusert til det halve. Dette tar ca 45 minutt.




Colcannon:
 
    
Plasser bacon i en stor, dyp stekepanne, og stek i ca 10 minutter over middels høy varme, snu baconet av og til underveis. Legg baconskivene på et papirhåndkle slik at ekstra fett renner av. Smuldre baconet og sett til side.
    30 minutter før stewen er klar begynner du å lage Colcannon
. Plasser potetene i ei stor gryte og dekk med salta vatn. Kok opp, reduser deretter varmen til middels lav,dekk til med lokk og la dei småkoke til de er møre, ca 20 minutter. Sil av vatnet og la potetene damptørke i et minutt eller to.
    
Legg kålen i en mikrobølgeovn-sikker skål, og tilsett 1 eller 2 ss vatn. Dekk med lokk og kok i mikrobølgeovnen på full effekt i ca 2 1/2 minutt, ta av lokket ( sjå opp for damp) rør i kålen. Ha på lokket og kok videre i 2 1/2 minutt til kålen er mjuk men ikkje bløt. Sil av overflødig væske, og sett kålen til side, tildekket.
    
Plasser potetene i en stor bolle, og tilsett melk, smør, 1 / 2 ts salt og 1 / 4 ts pepper. Mos potetene med en stavmikser til glatt og kremet. ha i kål, smuldret bacon og persille og rør godt sammen.


   
Ved servering ha colcannon på en tallerken, lage eit hull, fyll dette med stew. Dryss over litt persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget