lørdag 11. august 2012

Ailins sveler - med Stevia i stedet for sukker

Eg har jo gjort sunnmøring av meg og då må eg jo prøve meg på svelene. Vi bruker jo og sveler i fjordane men då med anna fyll. Her oppe bruker ein gjerne smørkrem eller brunost. Eg liker dei derimot godt med jordbærsyltetøy og rømme. 

Driver og prøver å skulle kutte ut for mykje sukker så denne oppskrifta blir derfor laga med stevia. En naturlig urt som lager søtsmak men som ikkje skal være farlig for kroppen.



Dette treng du til ca 20 sveler:
 

5 egg
1 strøken ts med steviapulver ( eller 2dl sukker )
1l kulturmjølk
4ss smelta smør
1ts natron
1ts hornsalt
ca 10dl kveitemjøl

Sånn gjer du det:-)
Egg og steviapulver
Egg og sukker røres.


Kulturmjølk røres inn


Det tørre siktes inn litt etter litt



Hjortetaksalt og Natron er to viktige ingredienser for Sveler

 Settes litt (en halvtime, om du har tid) til svelling og steikas gyldenbrune. For aller best resultat bør takke brukes til steking, men det går også fint å steke i en moderne stekepanne (Teflon etc.)
Når kakene bobler godt og er nesten tørket inn på overflaten så er det på tide å snu
Fort gjort å steike opp ei røre når det er plass til 4-5 sveler på takka om gangen

3 kommentarer:

  1. Kjøp stevia fra et norsk firma her: www.steviasukker.com

    SvarSlett
  2. Leiter etter oppskrift på fyll til sveler, men finner ingen. Hjelp!
    Roar

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget