lørdag 3. mars 2012

Hamburger med ovnsbakte poteter

En ordentlig hamburger på lørdags kvelden er ikkje å forakte. Den aller beste er sjølvsagt den heimelaga burgeren. Det er så såre enkelt at her er det berre å la barna få sette i gang og lage sin egen hamburger.

Oppskrifta er henta frå Christopher Sjuves bok 121 tjuvtriks på kjøkkenet,.

Dette treng du til 3 hamburgere med poteter:
10 Amandine poteter
1-2dl olivenolje
frisk rosmarin
1 egg
400g karbonadedeig
1 raudlauk
Peletomater
2ss kesam
1ss majones
3 tykke skiver ost
3 hamburgerbrød
3 salatblad
salt og pepper

Sånn gjer du det :-)



Sett først ovnen på maks. Vask potetene og del kvar potet i to. Varm opp oljen i en kjele og ha potetene i. Vend potetene godt inn i oljen.

Ha dem så i ei ildfast form og strø på salt og pepper. Ha over litt frisk rosmarin. Sett den inn i ovnen og senk temperaturen til 220°C. La stå i ca 20 minutt ( kjenn etter med gaffel om de er ferdige ).

Pisk egget laust saman i en bolle. Ha i karbonadedeigen og rikelig med salt og pepper. Kna det sammen til en deig. Form tre boller av deiga. Ha litt vatn på fjela, legg kjøttbollen ned og klem den flat, ca 1cm tjukkelse.

Ha smør og olje i steikepanna. Steik kjøttet på middels varme i ca 5-6 minutter på kvar side.

Bland kesam og majones godt sammen og skjær tomat i skiver.



Rens og skjær raudlauk i skiver. Legg halvparten av lauken sammen med kjøttet. 
Etter ca 8-10 minutter legger du på osteskivene og har på lokket. Steik til osten er smelta.
Varm burgerbrødene i ovnen ( eller evt brødrister).
Legg på dressing, stekt løk, salatblad, tomat, burger og rå laukskiver



Server med poteter og ha på sennep og ketsjup.



1 kommentar:

  1. Ooooo det såg fristende ut! Skal ha hamburgere i grovt brød til uka, trur eg må prøve denne oppskrifta :-))

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget