En ordentlig hamburger på lørdags kvelden er ikkje å forakte. Den aller beste er sjølvsagt den heimelaga burgeren. Det er så såre enkelt at her er det berre å la barna få sette i gang og lage sin egen hamburger.
Oppskrifta er henta frå Christopher Sjuves bok 121 tjuvtriks på kjøkkenet,.
Dette treng du til 3 hamburgere med poteter:
10 Amandine poteter
1-2dl olivenolje
frisk rosmarin
1 egg
400g karbonadedeig
1 raudlauk
Peletomater
2ss kesam
1ss majones
3 tykke skiver ost
3 hamburgerbrød
3 salatblad
salt og pepper
Sånn gjer du det :-)
Sett først ovnen på maks. Vask potetene og del kvar potet i to. Varm opp oljen i en kjele og ha potetene i. Vend potetene godt inn i oljen. |
Ha smør og olje i steikepanna. Steik kjøttet på middels varme i ca 5-6 minutter på kvar side. |
Bland kesam og majones godt sammen og skjær tomat i skiver. |
Rens og skjær raudlauk i skiver. Legg halvparten av lauken sammen med kjøttet.
Etter ca 8-10 minutter legger du på osteskivene og har på lokket. Steik til osten er smelta.
Varm burgerbrødene i ovnen ( eller evt brødrister).
Legg på dressing, stekt løk, salatblad, tomat, burger og rå laukskiver |
Server med poteter og ha på sennep og ketsjup. |
Ooooo det såg fristende ut! Skal ha hamburgere i grovt brød til uka, trur eg må prøve denne oppskrifta :-))
SvarSlett