Kva er vel bedre på en kald, sur vinterdag enn ein god, heimelaga kopp med varm sjokolade...
Dette treng du til 4 kopper:
2dl kremfløyte
2ts melis
1ss vaniljesukker
200g mørk sjokolade av god kvalitet
7,5dl mjølk
1ss strøsukker
Sånn gjer du det :-)
Pisk fløyten og fordel den i to boller. Ha melis og sukker med vanilje i en av bollane. La vaniljekremen ligge i 15 minutt i frysaren. Set bollen med krem i kjøleskapet.
Finhakk mørk sjokolade med ein skarp kniv. Smelt den hakkede sjokoladen over vannbad. Rør om av og til, til sjokoladen er smelta.
La mjølk og sukker småkoke forsiktig i ein tjukkbotna kjele til sukkeret er oppløst. Hell den varme melka over den smelta sjokoladen. Pisk den luftig med en elektrisk mikser.
Rør kremen som ikkje er smakssatt inn i sjokoladen så den blir luftig. Hell over i fire kopper.
Legg en stor klatt av vaniljekremen på toppen av den varme sjokoladen.
Pynt med ei kaffebønne eller litt sjokoladestrø og server med ein gong.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget