fredag 9. mars 2012

Superdupre Rosinboller


Dette treng du til ca 40 stk.
50g gjær (evt 25g tørrgjær)
75g margarin
75g smør
5dl melk
1/2ts salt
1,5dl sukker
2ts kardemomme
1 egg
ca. 1,5l kveitemjøl
2dl rosiner


Slik gjer du det :-)
Smuldre gjæret i bakebollen. Smelt fettet, tilsett melken og varm til 37°C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til oppløst. ( Bruker du tørrgjær blander du den i alle de tørre ingrediensene. Fettet og melken varmast til 45-50°C )
Legg rosinene i bløyt ( gjerne natta over)







Tilsett resten av væska, saltet, sukkeret, kardemomme, egget og det meste av kveitemjølet.
Ha til slutt i rosinene.

Arbeid deigen smidig til den slepp bakebollen. Strø over litt mjøl. Dekk bollen med et klede og la heve på lunt sted til dobbel størrelse.  Beregn 30-40 minutter. 


Elt deiga et par minutt i bollen. Ta den ut på eit bakebord som har litt mjøl på seg. Elt inn meir mjøl. Deigen er ferdig elta når den slepp bakebordet og hendene. 






Rull ut bollar i passe storleik.

La etterheve under klede til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter. 
Pensle med vispa egg. 

Steikast på 250°C i 8-10 minutt.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget