Dette treng du til ca 40 stk.
50g gjær (evt 25g tørrgjær)
75g margarin
75g smør
5dl melk
1/2ts salt
1,5dl sukker
2ts kardemomme
1 egg
ca. 1,5l kveitemjøl
2dl rosiner
Slik gjer du det :-)
 |
Smuldre gjæret i bakebollen. Smelt fettet, tilsett melken og varm til
37°C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til oppløst. ( Bruker du
tørrgjær blander du den i alle de tørre ingrediensene. Fettet og melken
varmast til 45-50°C )
Legg rosinene i bløyt ( gjerne natta over) |
 |
Tilsett resten av væska, saltet, sukkeret, kardemomme, egget og det meste av kveitemjølet.
Ha til slutt i rosinene.
Arbeid deigen smidig til den slepp
bakebollen. Strø over litt mjøl. Dekk bollen med et klede og la heve på
lunt sted til dobbel størrelse. Beregn 30-40 minutter.
Elt
deiga et par minutt i bollen. Ta den ut på eit bakebord som har litt
mjøl på seg. Elt inn meir mjøl. Deigen er ferdig elta når den slepp
bakebordet og hendene.
Rull ut bollar i passe storleik.
La etterheve under klede til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter.
Pensle med vispa egg.
Steikast på 250°C i 8-10 minutt.

|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget