søndag 9. september 2012

Banoffee pie

Denne helga har det vært kaldt. Det har hagla, det har vært solskinn, det har regna og det har vært kaldt.
Lørdagen vart brukt til å ommøblere heile stova. For å belønne oss sjølv tenkte eg at eg skulle prøve den tradisjonelle engelske Banoffee Pie. Dette er ei kake som eg har sett på mange Matprogram på BBC men eg har aldri prøvd å lage den. 
Her er iallefall oppskrifta så du kan prøve du også. OBS OBS teller du kalorier så kan du nok bare bla videre til ei anna oppskrift :-)
Dette treng du:
Til Botnen:
250g digestive kjeks, ingefærkjeks eller lignende.
100g smør

Til karamellen:
175g smør
150g sukker
1bx Kondensert mjølk ( Vikingmelk eller lignande) Eg kjøper mine på AsiaShop.
Bruker du mjølk som allerede er sukret så reduser smør og sukker til 100g pr del.

2 bananer i skiver
3 dl kremfløyte
Raspa sjokolade, evt sjokoladeflarn eller daimkuler

Sånn gjer du det :-)
Bunn:
Smelt smør og knus kjeks. Bland dette sammen.
Press det utover en paiform eller springform med laus botn. Avkjøl i minst 30 minutter mens du lager toffee.

Toffee:
Bland smør og sukker i ei teflonbelagt panne og varm det på svak varme til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst.

 Hell i kondensert mjølk. Kok opp på middels varme mens du rører uavbrutt. La det småkoke til det har lys karamellfarge, ca 30 minutter. Rør av og til.

Hell det over kjeksbotnen og avkjøl i kjøleskap til kort tid før den skal serveres.

Pisk krem.

Løsne kaka fra formen og legg den på kakefat. Legg bananer i skiver utover kaka, hold av litt til pynt. Dekk kaken med krem og pynt med bananskiver og sjokoladestrø.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget