No har det vært ein lang bloggpause på meg. Har først hatt meg ei veke ferie i Egypt... uten kamera av alle ting, etter dette vart eg sjuk og mat/blogg har ikkje vært prioritert. No på skotårsdagen føler eg meg derimot mykje betre og eg feirer med å lage kanelbollar.
Dette treng du til ca 40 stk.
50g gjær (evt 25g tørrgjær)
75g margarin
75g smør
5dl melk
1/2ts salt
1,5dl sukker
2ts kardemomme
1 egg
ca. 1,5l kveitemjøl
Til fyllet treng du:
75g margarin eller smør
1dl sukker
2ts malt kanel
Slik gjer du det :-)
Tilsett resten av væska, saltet, sukkeret, kardemomme, egget og det meste av kveitemjølet. |
Del deigen i to. Kjevl kvar del ut til ei avlang leiv. Fordel fyllet på leivene.
Rull dei saman frå langsida. Skjær dem i ca 2cm biter.
Legg med snittflata opp på bakepapir.
|
La etterheve under klede til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter.
Pensle med vispa egg.
Steikast på 250°C i 8-10 minutt.
Pynt gjerne med Melisglasur
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget