onsdag 29. februar 2012

Skotårsbollar



No har det vært ein lang bloggpause på meg. Har først hatt meg ei veke ferie i Egypt... uten kamera av alle ting, etter dette vart eg sjuk og mat/blogg har ikkje vært prioritert. No på skotårsdagen føler eg meg derimot mykje betre og eg feirer med å lage kanelbollar.

Dette treng du til ca 40 stk.
50g gjær (evt 25g tørrgjær)
75g margarin
75g smør
5dl melk
1/2ts salt
1,5dl sukker
2ts kardemomme
1 egg
ca. 1,5l kveitemjøl

Til fyllet treng du:
75g margarin eller smør
1dl sukker
2ts malt kanel

Slik gjer du det :-)
Smuldre gjæret i bakebollen. Smelt fettet, tilsett melken og varm til 37°C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til oppløst. ( Bruker du tørrgjær blander du den i alle de tørre ingrediensene. Fettet og melken varmast til 45-50°C )







Tilsett resten av væska, saltet, sukkeret, kardemomme, egget og det meste av kveitemjølet.


Arbeid deigen smidig til den slepp bakebollen. Strø over litt mjøl. Dekk bollen med et klede og la heve på lunt sted til dobbel størrelse.  Beregn 30-40 minutter. 

Bland ingrediensane til fyllet og rør sammen til en smørbar masse. 

Elt deiga et par minutt i bollen. Ta den ut på eit bakebord som har litt mjøl på seg. Elt inn meir mjøl. Deigen er ferdig elta når den slepp bakebordet og hendene.



Del deigen i to. Kjevl kvar del ut til ei avlang leiv. Fordel fyllet på leivene. 
Rull dei saman frå langsida. Skjær dem i ca 2cm biter. 
Legg med snittflata opp på bakepapir.



La etterheve under klede til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter. 
Pensle med vispa egg. 
 

Steikast på 250°C i 8-10 minutt.

Pynt gjerne med Melisglasur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget