onsdag 4. januar 2012

Marinerte kyllinglår

Kyllinglår er lettvint, sunn og god mat. I dag tar eg den marinerte varianten.
Marinade lager man enkelt og lettvint slik:



Til 2 pers trenger du:


1ts chiliflak   ( Eg har kjøpt min pakke på innvandrerbutikk men du kan nok finne dette i gode matvareforretninger også)
10 sorte pepperkorn
1/2ts oregano
2ts paprikapulver
1ts kvitløkpulver
3ss olivenolje
1ss soyasaus

Ha krydderet i en morter og knus det godt.
Ha krydderblandingen sammen med olje og soyasaus i en plastpose. Legg så kyllinglårene oppi og bland godt. Legg dette kaldt gjerne over natt men minst eit par timer slik at smakene trekker seg godt inn i kyllinglåra.

Varm steikeovnen til 200 grader.
Ha kyllingen i ildfast form pass på å få med marinaden også slik at du kan bruke den som saus.
Steik i ca 35minutter. Ønsker du sprøere skinn kan du skru opp varmen de siste minuttene.

 I dag var det meir eller mindre tomt i kjøleskapet så eg måtte i fryseren og finne en pose med Wok grønnsaker men det funker fint det også. Brukte denne typen i dag 


Server med ris og grønnsaker.

3 kommentarer:

Takk for at du tar deg tid til å kommentere dette innlegget